כשרות

מצות כשרות, היא מהמצוות הבסיסיות ביותר ביהדות. רובו של העם היהודי מתייחס ברצינות לנושא הכשרות. גם יהודים שאינם מגדירים את עצמם כ"דתיים" או "מסורתיים" משתדלים לשמור על כשרות במידה זו או אחרת.במשך הדורות הכשרות היתה סימן לזהותו של היהודי.
אחת הסיבות להקפדה על הכשרות המאכלים היא, שהאוכל מתאחד עם גוף האדם ונעשה לדם ובשר מבשרו.

 מידע רב על הכשרות ודיניה במדור כשרות.

המטבח הכשר
אפילו שארית קטנה או טעם של חומר מסויים לא כשר, הופך את המאכל כולו ללא כשר. ולכן אין זה מספיק לקנות אוכל כשר, גם המטבח צריך להיות כשר.

כאשר המטבח שימש לאוכל לא כשר, צריך ל'הכשיר' אותו. בתהליך הכשרה מנקים את הכלים בחום גבוה מכל שאריות האוכל הבלוע בהם.

 

להכשרת המטבח צרו קשר עם בית חב"ד רחובות. הרב מיכאל רייניץ 054-777-0825.
צוות מבית חב"ד יגיע למטבח שלכם ואח"כ יתאם איתכם את מועד ההכשרה. 

ההכשרה נעשית במטבח בביתכם. צוות בית חב"ד רחובות מביא את הציוד הדרוש.
24 שעות לפני ההכשרה, אסור להשתמש במטבח. ועליו להיות נקי מכל שאריות של אוכל.
תהליך ההכשרה הוא 7 שעות בממוצע.